Budinca cu visine

de SanatateAcasa in Dulciuri, 1 Mar 2012 | 3712 vizualizari

 

Parte a familiei cerealelor, orezul contine cel mai ridicat procent de proteine. Prezent in diverse sortimente, orez brun, orez rafinat, alb, integral, salbatic etc., este foarte recomandat gratie proprietatii acestuia de a grabi senzatia de satietate.

Orezul bun este bogat in magneziu, mineral care reduce simptomele specifice astmului, scade hipertensiunea de la nivelul arterelor, scade riscul bolilor grave de inima (infact). Scade riscul atacului cerebral, atenueaza migrenele. In schimb maganul intareste oasele, ajuta la absorbtia grasimilor nesaturate (omega 3, 6 si 9) si sintetizeaza colesterolul. Orezul brun are si seleniu, un nutrient extrem de benefic organismului uman. Acesta stimuleaza sistemul imunitar, scade frecventa bolilor grave, prevenind chiar si temutul cancer.

Orezul brun este bogat in fibre si vitamine din clasa B. Gratie fibrelor care regleaza digestia si previn senzatia de foame, orezul brun este foarte recomandat in dietele sa slabire. Ajuta organismul sa arda mai usor depozitele de grasimi, regleaza apetitul si instaleaza o “rutina”, daca se poate spune asa. Rata metabolismul creste si grasimile sunt arse mai usor. Tot datorita fibrelor, mineralelor si vitaminelor scade frecventa de cancer. Contine putine zaharuri si previne cresterile de glicemie. Este benefic in reglarea glicemiei si prevenirea diabetului de tip 2.

O reteta delicioasa, ideala chiar si in post, este budinca cu orez si visine.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru aceasta aveti nevoie de:
  • 300 de grame de orez brun,
  • coaja de la o portocala (data pe razatoare),
  • 800 de grame de visine congelate,  confiate sau din compot (dar doar facut in casa, nu din comert)
  • 3 linguri cu zahar integral.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu visine:

Se spala orezul, se lasa la fiert.

Cand este aproape fiert (bobul creste sau “infloreste”), se adauga coaja de portocala, zaharul si se amesteca. Se adauga apoi fructele si se tine circa 10 minute, in cuptor.

Apa folosita la fiert nu trebuie sa fie multa. Se adauga apa cat sa acopere orezul, nu multa. Si cum orezul este uscat, apa il hidrateaza si “infloreste” sau isi mareste volumul.

Ingredientele folosite sunt pentru circa 7-8 portii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sütlaç (budinca de orez cu lapte)