Budinca cu cartofi si carne afumata

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2014 | 5527 vizualizari

 

Cu ocazia aceasta mi-am testat noua achizitie din camara bucatarasului,tava rotunda de ceramica.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi cca 500 g
  • 3 oua
  • 1 legatura ceapa verde
  • 300 g carne afumata
  • 150 g cascaval
  • 100 g smantana grasa 40 % grasime
  • 1 gogosar mic
  • sare
  • piper
  • 10 g unt pentru tava
  • 80 g cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu cartofi si carne afumata:

Mai intai curatam cartofii si ii taiem in cubulete mici.Ii punem la fiert cu apa si sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca putin.150 g cascaval il taiem in cubulete si impreuna cu cartofii fierti , ii punem intr-un castron.Separat taiem ceapa marunt,gogosarul cubulete si carnea tot cubulete,pe toate le punem intr-o tigaie cu ulei incins si le calim timp de 10-15 min.Cand s-au calit le scoatem din tigaie,avand grija sa le scurgem bine,le adaugam peste cartof si cascaval,potrivim de sare si piper.Galbenusurile le amestecam cu smantana si apoi le punem in castron omogenizand bine.Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare si apoi le incorporam in compozitie,avand grija sa amestecam cu miscari lente.Intr-o tava rotunda de ceramica punem bucatele de unt,apoi turnam compozitia,deasupra punem cascavalul ras si dam tava la cuptorul preincalzit ,la foc moderat,cca 30-35 min. Se serveste atat calda act si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cartofi si carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de piept de pui