Bucataras TV: reteta de Costiță de porc cu migdale, pe pat de ardei gras și ceapă

de Bucataras in Porc, 3 Dec 2013 | 2372 vizualizari

 

Costițele de porc prăjite sunt una dintre cele mai simple și rapide rețete, iar Chef Roberto ne arată cum le putem transforma în ceva spectaculos, în câțiva pași simpli.

 

INGREDIENTE

  •  costița de porc
  • 2 cartofi
  • ardei roșu
  • ardei galben
  • ceapă roșie
  • fulgi de migdale (cam 200 de grame)
  • mentă verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucataras TV: reteta de Costiță de porc cu migdale, pe pat de ardei gras și ceapă:

Costițele de porc prăjite sunt una dintre cele mai simple și rapide rețete, iar Chef Roberto ne arată cum le putem transforma în ceva spectaculos, în câțiva pași simpli.
 
Costița de porc se taie mai întâi pe lungime și apoi pe diagonală.  Se pregatește oțetul în care se topește o lingură de miere. Se amestecă bine. Se adaugă puțin cimbru, sare și puțin piper măcinat. Se amestecă din nou. Se pun bucățile de carne la marinat. Se curăță cartofii și li se dă o formă rotunjită. Apoi se taie cartofii în felii subțiri. Se adaugă ulei într-o tigaie, se pun câteva crenguțe de cimbru și deasupra se pune un strat de cartofi.
 
Se prăjesc la foc mediu. Între timp se pregătește ceapa și ardeiul gras. Ceapa se taie fideluțe. Ardeii se taie fâșii. Întro tigaie adâncă se pune ulei, usturoiul cu tot cu coajă, presat cu palma. Când se rumenesc un pic se adaugă și ceapa. Se amestecă usor, apoi se pun și ardeii în tigaie. Se adaugă sare, puțin oțet și se amestecă. Se verifică feliile de cartofi si se întorc pe partea cealaltă.
 
Între timp se prăjesc fulgii de migdale într-o tigaie, făra a folosi ulei. Se amestecă mereu pentru a avea o culoare frumoasă, aurie. Se scot apoi pe o farfurie. Se scoate ustoroiul și coaja sa, dar și ierburile aromate din tigaia cu ardei. Se pune o tigaie întinsă pe foc și când se încinge se pun bucățile de costiță la prăjit.Se prăgatește farfuria pentru servit. Se toacă menta proaspătă. Costițele se întorc pe partea cealaltă având grijă să se rumenească uniform. Apoi se stropește cu puțin vin alb și se lasă să fiarbă la foc mic. Se adaugă sare dacă este nevoie. Când vinul se avaporă, costițele vor fi gata. Se mai adaugă puțin oțet la final.
 

Când ardeii sunt aproape gata, se pune mentă tocată peste ei. Pe o farfurie se așază feliile de cartofi. Peste ele se pune amestecul de ardei, iar apoi costițele. Se decorează cu migdale, sos cu oțet și frunzulițe de mentă. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucataras TV: reteta de Costiță de porc cu migdale, pe pat de ardei gras și ceapă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale- reteta video