Brownie sunt ca si o poveste clasica pentru copii, toata lumea le cunoaste, toata lumea le iubeste, sunt moi, ciocolatoase, umede la interior si se topesc in gura.....cum ar putea cineva sa nu le iubeasca? :)
Astazi va prezint cea mai buna si usoara reteta de brownie din cate am testat eu si va spun povestea in stil de iarna :) cu portocale si de ce nu, fructe confiate .
Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) .
Se bat ouale cu zaharul cu un mixer, pana isi dubleaza volumul si devin o spuma omogena. Se adauga ciocolata topita in unt, faina, esenta de portocala si se omogenizeaza la viteza minima. Se pune coaja de portocala rasa ( aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara ) daca doriti se poate adauga si coaja confiata, fructe confiate.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptorul preincins la 180 grade timp de 15-18 minute nu mai mult, in mijloc trebuie sa fie inca moale bine se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa preferinta, este absolut sublima, garantez reteta :) .
1
luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati , in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena
2
aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara
3
in mijloc trebuie sa fie inca moale bine, se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste