Reteta acestor cornulete o am de la Rocsi. Tare mult iti multumesc, draga Rocsi. Au fost
foarte bune, chiar daca putin cam migaloase :).
Amestecam bine smantana si untura pana se omogenizeaza. Adaugam apoi galbenusurile si vanilia.
Cernem faina si o incorporam in aluat. Framantam un aluat care nu se mai tine de mana. Daca mai trebuie mai puteti adauga putina faina.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si il impartim in 6 parti aproximativ egale. Intindem fiecare parte de aluat si o ungem cu unt topit.
Rulam apoi aluatul pe latura lunga. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.
Vor rezulta 6 suluri pe care le acoperim cu folie alimentara si le lasam la frigider peste noapte.
A doua zi pregatim umplutura. Mixam bine albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Pe masa infainata scoatem cate un sul de aluat din frigider si il taiem felii de ~1 cm. Apasam usor cu degetul fiecare felie apoi intindem in forma cat mai rounda. Punem o lingurita de spuma cu nuca in mijloc.
Acoperim umplutura din doua parti.
Capetele ramase le rasucim ca ambalajul unei bomboane. (Sper ca imaginile sa fie mai explicite :)).
Asezam broscutele in tava si coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor deasupra. Scoatem din tava si le tavalim bine prin zahar pudra. Procedam la fel cu toate rulourile de aluat din frigider.
Sunt foarte fragede si cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune. Problema cea mai mare este ca nu prea stau mult nemancate :)).