Briose de sarbatoare

de Ancutsa in , 25 Noi 2018 | 3179 vizualizari

 

În week-end am serbat 10 ani de permis, aşa că am pregătit brioşe cu cremă de ciocolată, frişcă Montare d’oro, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • un vârf de linguriţă sare,
  • 150 ml ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri făină,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 150 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
  • 1 portocală;
  • Fulgi de nea din zahăr
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de sarbatoare:

 

 

Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă pentru brioşe în care am pus hârtiuţe de copt. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 15-20 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se adaugă ciocolata neagră, se amestecă până se topeşte ciocolata, apoi se dă la frigider, să se răcească bine. Apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.

Separat, se bate frişca lichidă, pentru decor.

Asamblare şi decor: fiecare brioşă se scobeşte de miez, se umple cu crema de ciocolată, apoi se decorează cu frişcă, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

 

Timp de coacere: aprox 15-20 min fiecare tavă

Timp de pregătire: 40min

Porţii: 16

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/briose-de-sarbatoare.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale