Briose de Craciun

de ioana31 in Prajituri, 19 Dec 2011 | 3675 vizualizari

 

Hei toata lumea!!Sunt noua in acest univers culinar si vreau sa incep cu ceva dulce si bun de pus sub brad pentru Mosu'! Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte degresat
  • 100 gr unt 
  • 450 gr faina
  • 150 gr zahar(daca va place mai dulce puteti pune 200 gr)
  • o jumatate de lingurita scortisoara macinata
  • un pumn de nuci
  • Jumatate plic praf de copt
  • 50 gr cacao(eu nu am pus ca nu am avut, dar cred ca e foarte bun ) 
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de Craciun:

1. Se amesteca faina cu untul batut si cu zaharul pana se omogenizeaza.

2. Se adauga pe rand laptele si se amesteca din nou.

3. Se adauga oul intreg si se omogenizeaza.

4. Se adauga praful de copt si (pentru aspect)se stinge.

5. Se amesteca impreuna cu praful de cacao, nucile taiate marunt si scortisoara.

6. Se toarna in tava speciala  si se lasa la cuptor pentru 20-30 min la 180 grade.

TIPS-URI

1

puteti folosi fustite speciale pentru briose gasite la Metro sau Real, dar se pot  inlocui cu hartie de copt

2

se poate presara zahar praf la sfarsit peste ele(mai mult pentru aspect)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si lichior de visine