Briose cu spuma de caramel

de adry88 in Dulciuri, 1 Oct 2013 | 4598 vizualizari

 

sursa- Rocsi, multumesc

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 120 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 130 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Spuma de caramel
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu spuma de caramel:

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra oualor,adaugam esenta si omogenizam cu miscari de jos in sus cu o paleta,

Tapetam tava de briose cu hartie sau o ungem cu unt si tapetam cu  faina.

Umplem formele cca trei sferturi,dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea,

Le lasam sa se raceasca in forme,

Spuma de caramel-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

Intre timp caramelizam zaharul si adaugam in fir subtire peste albusuri mixand continuu pana se omogenizeaza

Eu le-am decorat cu spuma de caramel dar se pot servi si simple

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu spuma de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si curmale