Briose cu spuma de caramel

de adry88 in Dulciuri, 1 Oct 2013 | 5500 vizualizari

 

sursa- Rocsi, multumesc

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 120 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 130 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Spuma de caramel
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu spuma de caramel:

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra oualor,adaugam esenta si omogenizam cu miscari de jos in sus cu o paleta,

Tapetam tava de briose cu hartie sau o ungem cu unt si tapetam cu  faina.

Umplem formele cca trei sferturi,dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea,

Le lasam sa se raceasca in forme,

Spuma de caramel-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

Intre timp caramelizam zaharul si adaugam in fir subtire peste albusuri mixand continuu pana se omogenizeaza

Eu le-am decorat cu spuma de caramel dar se pot servi si simple

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu spuma de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

02.10.2013, 11:22

Sunt grozav de bune...Ma bucur ca ti-au placut

mamaieelena 1

03.10.2013, 10:05

adry88 1

04.10.2013, 07:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]