Briose cu Nutella si mure

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 13 Dec 2012 | 6077 vizualizari

 

Am incercat din nou o reteta ce tinde spre folosirea de ingrediente cat mai sanatoase, in loc de faina alba am folosit faina de ovaz si glucoza in loc de zahar, iar in afara de faptul ca briosa a fost usor faramicioasa, gustul a ramas deosebit.
Se spune ca atunci cand poftesti ceva foarte tare, e un semnal de la organism ca ii lipsesc anumite vitamine, minerale, depinde ce anume pofteste fiecare. De exemplu, daca poftesti ciocolata, pe semne ca ai deficit de magneziu. De curand am aflat ca nu am voie sa mananc alimente de origine animala, asa mi-am explicat de ce in ultima vreme ma orientez spre a gati cat ma sanatos, fara grasimi, cat mai putina carne si fara e-uri. Mai greu e cu dulciurile, pentru ca din nefericire nu pot manca nici zahar si faina, de care mi-e teribil de greu sa ma despart, in plus le si poftesc ... Paradoxal, nu? Nu stiu cum sa explic asta din moment ce nu-mi fac bine, dar totusi le poftesc, e adevarat, mai cu masura decat in trecut. Complicate treburi...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 14 briose:
  • - 180 grame faina de ovaz;
  • - 2 oua de casa;
  • - 150 grame glucoza;
  • - 100 ml ulei;
  • - 170 ml iaurt grecesc 10%;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - un praf de sare roz de Himalaya;
  • - 14 linguri de nutella;
  • - 28 bucati mure congelate.
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu Nutella si mure:

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul de sodiu, un praf de sare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede si se continua amestecarea lor pana la omogenizare. Se aseaza hartiile de briose in tava si se adauga cate 2-3 linguri din compozitia de briose. La final se adauga cate o lingura de nutella peste fiecare briosa.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se coc briosele 30 de minute. Dupa ce se racesc, se aseaza cate doua mure congelate deasupra. Veti obtine o combinatie dementiala de dulce si acrisor.

Va doresc spor la ele.

TIPS-URI

1

Glucoza se gaseste si in farmacii sau in magazinele cu produse bio.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu Nutella si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

14.12.2012, 15:14

Multumesc

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:38

Nutella și mure... combinația prefectă!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

16.12.2012, 13:59

Multumesc tare mult. Cred ca o sa un mai multe poze cu briosele astea ca am avut succes cu ele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat