Briose cu nuca si ciocolata

de adasev12 in Prajituri, 29 Sep 2011 | 4799 vizualizari

 

am luat aceste forme de silicon de ceva vreme, dar abia acum le-am facut inaugurarea...eram cam sceptica in folosirea lor, cand le-am vazut asa moi....dar nici nu se compara cu formele de metal...nu se lipeste deloc de ele compozitia si sunt foarte usor de curatat...pacat ca sunt doar 6 buc....si trebuie copt de 2 ori ...mie de data asta mi-au iesit 9 buc, formele fiind destul de mari...nu am apreciat corect masura, si am pus cam mult in ele...normal imi ajungeau de 12 buc...data viitoare o sa stiu....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • un praf de copt
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 2 maini de nuca prajita si taiata marunt
  • 50 g ciocolata taiata marunt
  • 1 lingura mare de Nuttella
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri cu varf  faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si ciocolata:

Ouale se bat cu zaharul si vanilina spuma, se adauga iaurtul si uleiul si se mai mixeaza putin, apoi se scoate mixerul. Se adauga nuca si ciocolata si se amesteca usor, apoi se adauga praful de copt si faina, amestecandu-se  dupa fiecare lingura usor, cu o paleta de lemn.

Formele de silicon se ung cu ulei sau unt topit si se toarna compozita, cam 3/4 din forma...cresc destul de bine. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 minute, apoi inca 10-15 minute la 160 grade.

Se pot pudra cu zahar praf deasupra...Eu le-am lasat asa.

Pofta buna! Eu una sunt pe veci fan briose, de orice fel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Cris2711 1

03.10.2011, 12:52

o bunatate ciocolatoasa

adasev12 1

08.10.2011, 11:02

sufletista...nu ai citit instructiunile? tre sa scrie acolo ce temp rezista. formele astea de silicon sunt f bune, made in italia, nu chiciuri ( decorix are produse bune....uite ca fac reclama....)... astea merg pana la 220...iar eu le-am copt la 180. is ok

adasev12 1

08.10.2011, 11:04

cris, asa e

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 10:13

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

pe 08.01 la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Minieclere