Le-am facut pentru ziua mea, culoarea toppingului a fost aleasa de baiatul drag: "Sa-i surprindem putin" :))
Pentru aluat:
Pentru topping:
Briose:
Pregatim tava de muffins si incingem cuptorul la 190C.
Amestecam bine faina, praful de copt si sarea. Mixam ouale cu zaharul pana creste volumul si se deschid la culoare, apoi adaugam mierea, uleiul, smantana si ghimbirul. Inglobam ingredientele uscate in amestecul de oua si mixam pe viteza mica doar atat cat sa scapam de cocoloase de faina, apoi adaugam si murele amestecand cu lingura.
Umplem pe 3 sferturi fiecare forma de briose si presaram zahar pudra. Tinem tava la cuptor pana cand briosele trec testul scobitorii.
Topping:
Batem frisca pana se intareste bine, apoi adaugam crema de branza si amestecam bine. Coloram dupa preferinte (sau nu :p).
1
Nu am mai pus zahar si in topping pentru ca ar fi fost prea dulci.
2
Murele s-au ascuns asa bine in aluat, ca nu am reusit sa le pozez :) si nu am prins niciuna in curs de disparitie intr-o gura lacoma :))