Briose cu malai si capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 18 Sep 2014 | 5306 vizualizari

 

inspirata de preparatul postat de "Retete video' la care am salivat in urma cu cateva ore... Multumesc,fata draga! >:d

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. malai
  • 300 gr. zahar tos
  • 300 gr. faina alba
  • 2 oua mari de casa
  • 250 gr. iaurt gras
  • 250 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • cca 250 gr. capsuni congelate
  • cca 2 linguri zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu malai si capsuni:

In vase separate amestecam intai ingredientele uscate (malai, zahar,faina alba, praf de copt), apoi pe cele umede (iaurt, oua,ulei).

Mixam 5 minute ingredientele umede, apoi adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam la viteza mica a mixerului alte 5 minute pana se omogenizeaza bine compozitia.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Asezam formele din silicon in tava cuptorului, apoi in fiecare forma asezam cate o hartiuta de briose si punem compozitie de aluat, le umplem la 3/4 din capacitate.

Eu am presarat putin pesmet inainte de a aseza capsunile, pentru ca erau inca inghetate si am dorit ca apa sa se absoarba complet in timpul coacerii, sa nu ramana aluat necopt.

Asezam deci bucatele de fructe (capsuni in cazul meu).

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.

Facem testul cu scobitoarea, apoi scoatem briosele din forme pe un gratar si lasam sa se racoreasca.

Pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu malai si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose - Reteta de baza