Raffaello caramelizat

de Anamaria7 in Prajituri, 23 Oct 2010 | 5094 vizualizari

 

Ei bine, inca un weekend in camin = fara cuptor, fara mixer, fara muulte electrocasnice atat de necesare... Asa! Sa ma invat cu greul :)) Asa ca am hotarat sa fac raffaello in stilul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 260gr lapte praf
  • 60 gr nuca de cocos
  • 110 gr zahar pudra (eventual includeti un pliculet de zahar vanilinat)
  • 100 gr biscuiti macinati
  • 100 gr unt
  • 1 lg smantana
  • 200 gr alune neprajite
  • 100 gr zahar cristal
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaello caramelizat:

--> Se amesteca bine laptele praf, nuca de cocos, zaharul pudra si biscuitii, apoi se incorporeaza untul taiat bucatele, pana cand compozitia seamana cu firimituri mai mari de paine si se leaga cand o strangem intre degete.

--> Adaugam smantana (daca vi se pare ca e deja destul de moale, nu mai puneti smantana). Compozitia se poate tine la frigider 10min daca vi se pare prea moale.

--> Zaharul cristal se caramelizeaza la foc mic, iar cand e gata se toarna peste el alunele si se mai lasa 1minut, intorcand alunele intre timp.

--> Pe o suprafata unsa cu ulei (eventual puneti pe o bucata de staniol), caramelul se toarna repede, se intareste imediat. Atentie la degete :) Cand s-a racit, se sparge in bucatele mai mici cu care se umplu bomboanele, iar restul se macina marunt pentru decor.

--> Cu o lingurita se ia din compozitie, se pune in mijloc o aluna caramelizata, apoi se formeaza bila si se da prin restul de caramel (daca nu se prinde bine caramelul, rulati usor bomboana pe putin unt).

--> Se tin la frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Raffaello caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Romanita