Sper sa va placa reteta mea si sa va fie de folos. Spor la treaba!
PENTRU BRIOSE:
1) Se incalzeste cuptorul la 180*C;
2) Zaharul, zaharul vanilat si ouale se mixeaza pana se formeaza o crema (eu am folosit tel-ul);
3) Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza pana se omogenizeaza;
4) Se adauga faina (cate putina pentru a nu se forma cocoloase) si praful de copt si se mixeaza in continuare;
5) La sfarsit se poate adauga nuca/ciocolata/stafidele (eu am folosit ciocolata dar nu uitati ca acestea sunt grele si se lasa la fund)
6) Tineti tava aproximativ 2 minute la foc puternic, apoi dati foc minim;
7) Tineti tava la cuptor aproximativ 25 de minute.
PENTRU FRISCA:
1) Inainte de a face frisca, tineti la rece smantana si castronul in care veti face frisca aproximativ 30 min-1 h (pentru a iesi smantana mai batoasa);
2) Scoate-ti smantana din frigider si incepeti sa o mixati aproximativ 5 minute la viteze crescatoare;
3) Apoi adauga-ti zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si mixati inca 5 minute;
4) Dupa ce ati terminat de facut frisca puteti sa ornati briosele cu ea.
Eu am pus prima data aluatul in formele de briose si dupa am pus bucatile de ciocolata peste compozitie ca sa nu se lase la fund.
La frisca am folosit si cacao, am zis sa fac jumatate de frisca simpla si jumatate cu cacao.