Dupa ce am cautat reteta in cartea "Retete traditionale romanesti", m-am mai documentat si pe la alti bucatarasi care au facut reteta ,m-am hotarat sa o fac in stilul meu si cu ingredientele de care dispuneam....
Ouale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de malai si se amesteca din nou. Se adauga cutia de branzica, smantana si mararul si se amesteca. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu ulei si faina si se da la cuptorul incins la 170 gr pt 20-30 minute, pana se rumeneste frumos.
Cand se raceste se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!!!
1
se serveste cu smantana sau ca si mine cu iaurt gras grecesc
2
mararul este optional
3
se poate face si sarata cu branza sarata telemea
4
nu a iesit f mare, se vede si in tava de chec, cantitatile se pot dubla