Desert cu mere

de ana in Dulciuri, 8 Oct 2010 | 5124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt 
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar
  • 1 betisor de scortisoara
  • 1 lingurita de amidon
  • Pentru sirop:
  • zahar
  • apa
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere:

Aluatul: Daca aveti masina, punem toate ingredientele in masina si selectam programul pentru aluat.Daca nu procedam astfel:faina o cernem intr-un vas, in mijloc punem drojdia dizolvata in putin lapte caldut ,continuam cu restul de lapte tot caldut,apoi cu ouale,zaharul ,miere si la sfarsit untul usor incalzit(nu topit).Framantam bine si il lasam sa dospeasca cca 40-50 de minute.

Umplutura: Curatam merele de coja ,scoatem cotoarele, apoi  si le tocam cubulete.Intr-o tigaie usor incinsa punem merele ,scortisoara si zahar in functie de cum sunt ele,daca sunt mai acrisoare necesita mai mult zahar.Le lasam pana isi lasa zeama ,daca nu sunt atat de zemoase le adaugam un strop de apa si cand sunt semi patrunse adaugam amidonul si mai clocotim 1 minut.

Dupa ce aluatul a dospit intindem foi (eu am intins 2 foi potrivite nu foarte mari)si le portionam dreptunghiular in functie de cat de mari dorim.Asezam merele (nu punem tot sosul de mere),ungem marginile aluatului cu apa ca sa se lipasca bine.Lipim marginile crestam din loc in loc si le lasam la dospit cca 40 de minute.Apoi coacem la foc mediu pe treapta de sus  a cuptorului.

Intre timp de ocupam de sirop:in tigaia in care am pregatit merele cu batonul de scortisoara si sosul care a mai ramas  ,adaugam zahar si apa.Fierbem acest sirop pana se leaga putin.La sfarsit adaugam putina esenta de rom.

Scoatem pufoseniile din cuptor si le ungem din belsug cu sirop.Repetam operatiunea de 2 ori cat sunt ele fierbinti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere in aluat