Si iata ca s-a facut un an de cand ma aflu aici, printre voi, dragi bucatarase si bucatarasi. Si cum nu puteam sa ma prezint cu mana goala, v-am adus aceste branzoaice delicioase.
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Pt. sirop:
Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere aluatul. Se lasa la dospit o ora.
Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, oul si stafidele. Se amesteca pana la omogenizare.
Aluatul se intinde pe masa infainata in forma dreptunghiulara cu o grosime de 0.5 cm. Se taie in 16 patratele. Cu o lingurita se ia branza, se pune pe mijlocul fiecarui patratel si se aduc colturile pe mijloc unindu-se (ca un plic). Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor pentru 30-40 minute.
Apa si zaharul se fierb pana acesta din urma se topeste. Cand s-au copt branzoaicele, se scot din cuptor si se stropesc cu siropul. Se lasa cateva minute dupa care se scot intr-un vas si se acopera.
Inainte de servire le pudram cu zahar. Merg foarte bine alaturi de o cana cu lapte. Pofta buna!