Blatul:
Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam. Gălbenușurile le batem bine mixerulpână devin albicioase. Apoi le adaugam peste albușuri amestecand incet cu o slatula. Punem faina, praful de copt, cacaoa in ploaie si cernute amestecand incet cu o slatula. Punem compoziția intr-o tava (36 cm diametru) unsa cu ulei și tapetata cu faina. Dam lacuptorul încins la 180de grade pentru 30 de minute.Facem proba cu scobitoarea si lasam sa se răcească in cuptor.
Crema :
Punem toate ingredientele într-un bol si mixam la început cu viteza mica apoi cu viteza mare timp de 5 minute.Dam la rece.
Glazura :
Punem ciocolata rupta bucati la topit la baie marin.
Cand s-a topit luam de la foc si punem frisca lichida mestecând incet pana devine o omogena si lucioasa.
Siropul :
Punem apa si zaharul la încălzit, până se topește zaharul, apoi adaugam cacao și mestecam pana se dizolva toata cacao.
Asamblare:
Taiem blatul in doua Insiropam bine și intindem crema lasati 5 lg de crema pt ornat obtional ) si ananasul taiat bucatele. Punem cealaltă jumătate de blat si insiropam cu siropul rămas. Intindem glazura, ornam cu crema ramasa si bomboane de ciocolata. (Daca aveti). Dati la rece înainte de a fi servit. Pofta buna! !!!!!!!
1
Glazura sa o faceti inainte sa asamblati torul.Daca il faceti inainte e posibil sa se intareadca.