Mai intai facem maiaua astfel:Drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se topeste in 50 ml de lapte caldut,apoi se adauga treptat 100 gr din faina.Se lasa la dospit 15 minute
Cat timp creste maiaua pregatim intr-un caston ouale cu zaharul ,esenta,sarea,amestecam bine,apoi adaugam laptele caldut.
Amestecul de lapte,oua si zahar il turnam peste maia,amestecam bine,apoi adaugam putin cate putin faina si uleiul pana vom obtine un aluat fin si elastic,pe care il vom lasa la crescut intr-un loc caldut,timp de o ora.
Intre timp pregatim umplutura,si o lasam deoparte.
Dupa ce a crescut aluatul vom incepe sa modelam branzoaicele
Impartim aluatul in circa 15 bucati,fiecare bucata o vom intinde pe masa ,vom pune o lingura de umplutura in mijlok apoi o vom inchide dupa cum se vede in poze,le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt le vom lasa la crescut pentru o alta jumatate de ora apoi le vom da la cuptor timp de circa 30 minute la 180 grade
TIPS-URI
1
se servesc cu lapte batut,iaurt,etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.