Branzoaice

de gaby_gabytza in Dulciuri, 20 Iul 2012 | 5328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 3 linguri cu miere
  • 1 lingurita de sare
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 250 g iaurt

umplutura

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g gris
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 g zahar
  • uns
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

Se amesteca faina cu sarea,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia,putin lapte,mierea si se amesteca.

Se adauga si restul de ingrediente si incepem sa framantam.

La final framantam cu putin ulei, acoperim si lasam sa creasca o ora.

Umplutura:

Branza de vaci de amesteca cu ouale batute,zaharul,lamaia si se da la frigider. Pe masa infainata se intinde o foaie si se taie dreptunghiuri. In mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam cate o lingura de umplutura.

Se impaturesc ca un plic se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,cu distanta intre ele.

Se acopera si se mai lasa cca 10 min. Se ung cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul. Se da la cuptor pana se rumesc frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice