Bourguignon de ciuperci cu paste

de ala_oancea in Penne, 12 Mai 2009 | 5657 vizualizari

 

Un sos de ciuperci cu vin rosu, cu un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de rosii
  • 200 ml vin rosu
  • 50 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • frunze de patrunjel
  • sare, piper, boia
  • paste
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bourguignon de ciuperci cu paste:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei de masline. Se adauga morcovul taiat rondele, apoi ciupercile spalate si taiate bucatele. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga vinul si se lasa sa fiarba bine la foc mic, pana mai scade din vin, adaugand si doua cesti de apa. Se adauga sosul de rosii, se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat. Untul moale se freaca bine cu faina si se adauga in tigaie amestecand bine pana se ingroasa. Se mai lasa pe foc 2,3 minute.
Am servit cu paste. Sosul este delicios, are o aroma deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bourguignon de ciuperci cu paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (2)

luminita20_2006 1

14.05.2009, 00:17

iami.....e foare foarte faina reteta

ala_oancea 1

14.05.2009, 12:07

Luminita, sosul ala cu vin este delicios Tare mult mi-a placut.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

Bruschete cu brânză și mărar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 15.08 la 10:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci