Borş moldovenesc de găină

de ionix in Ciorbe, 28 Sep 2010 | 10655 vizualizari

 

de ce moldovenesc??? pt ca de acolo-i gaina... nu mai stiu exact din ce curte pt c-am primit multe, de prin mai multe curti :D :D uitasem sa postez reteta asta, e de acum vreo o luna :D:D

 

INGREDIENTE

  • o gaina mare si zdravana de la tara
  • 2-3 morcovi mari
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras verde
  • 1 gogosar
  • 1 pastarnac
  • 1/2dintr-o telina micuta
  • circa 5 l de apa (nu va speriati, e carne destula :D)
  • 1 l de bors
  • 500 g de rosii prunisoare
  • o legatura de patrunjel
  • un pumn cu taitei de casa
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş moldovenesc de găină:

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam.

Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa.

Punem apa necesara pentru ciorba, punem bucatile de gaina si lasam sa fiarba singurica un pic. Din cand in cand vom spumai ciorbita.

Intre timp pregatim legumele. dupa ce am spalat toate legumele efectuam urmatorii pasi: taiem cubulete ceapa, taiem cubulete morcovul, taiem cubulete ardeii grasi, patrunjelul il legam cu o ata, telina o taiem in 2-3 bucati mari, pastarnacul il taiem pe lung in 2-3 fasii.

Rosiile le punem intr-un bol separat, dupa ce le-am spalat, si le dam pe razatoare pe ochiurile mari.

Dupa ce am dat in cateva clocote gaina, circa o ora, adaugam legumele toate si patrunjelul...

Cand carnea este aproape fiarta, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam sa dea intr-un clocot.

Intre timp fierbem borsul si-l punem fierbinte in ciorba, dupa etapa cu rosiile.

Dupa ce a dat iar intr-un clocot cu borsul, adaugam taiteii si dregem cu sare siper iar apoi mai lasam inca 5-6 minute.

Oprim focul si punem niste patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Borş moldovenesc de găină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de gaina