Bors de peste

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Dec 2010 | 12995 vizualizari

 

Este prima data cand fac bors de peste, de mancat am mai mancat, dar facut de altii :). Rezultatul a fost chiar bun :))

 

INGREDIENTE

  • capul si coada de la un somn
  • 1 cepa
  • 2 morcovi
  • 2 pastrnaci
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • bors
  • 1 mana de orez
  • cimbru
  • leustean
  • 1 frunza de dafin
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de peste:

Preparare bors de peste.

Se spala capul de peste bine, se taie pe "barbie" si se scot branhiile.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul.

Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga frunza de dafin si bulionul.

Spalam bine orezul si il adaugam in ciorba.

Cand legumele si orezul au fiert adaugam borsul si leusteanul. Mai lasam bosul de peste sa dea cateva clocote, potrivim de sare si stingem focul.

Am scos apoi pestele si am ales carnita de pe el.

Borsul de peste serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

TIPS-URI

1

Cel mai bun bors de peste este acela facut din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]