Un bors de peste grozav de bun cu mamaliguta .Sursa de inspiratie sylvia,medi si vero.
Preparare bors de peste.
Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile.
Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune vegeta naturala, cele 2 cuburi, se pune sare si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se pun bucatile de peste, se pune capacul si se lasa sa fiarba borsul de peste inca 20-25 minute.
La final se pune borsul fiert in prealabil (de preferat bors de casa,e mult mai bun si mai sanatos) se lasa sa dea 2 clocote separat dupa care se pune in ciorba iar daca doriti mai acru se poate stoarce sucul de la o jumatate de lamaie (borsul meu nu era foarte acru si am pus si putin suc de lamaie),la final se pune patrunjel verde tocat si se stinge focul.
Serviti un bors de peste cu mamaliguta sau simplu!
PS:Multumesc fetelor de idei, a iesit un bors de peste minunat.
1
un bors de peste delicios puteti obtine si prin adaos de leustean la finalul fierberii.