Bors de perisoare

de Sidy in Ciorbe, 11 Ian 2011 | 4498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 gulie
  • frunze telina
  • frunze leustean
  • frunze marar verde
  • frunze patrunjel verde
  • 400 g carne curcan
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • Bors Magic( daca aveti bors de casa e si mai bun)
  • smantana( optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de perisoare:

Se curata toate legumele si zarzavaturile si se spala.Morcovii se rad pe razatoarea cu gauri mari, ardeii si rosiile se taie felii subtiri.Patrunjelul, gulia si 1/2 ceapa se taie marunt.Carnea se toaca iar orezul se spala bine.

Morcovii se calesc in doua linguri de ulei pina acesta prinde culoarea portocalie. Adaugam apa necesara apoi celelalte legume si zarzavaturi mai putin 1/2 ceapa.Punem la fier si frunzele de telina si leustean intregi.

Intre timp amestecam cu carnea tocata 1/2 ceapa razuita , orezul, albusul si citeva frunze de marar si patrunjel verde.Punem sare si piper si o lingura cu faina daca este cazul. Cand perisoarele sunt gata si legumele fierb adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pina cand se ridica la suprafata borsului , ceea ce inseamna ca sunt fierte.Stingem focul sub bors.

2 linguri de Bors Magic cu galbenusul si o lingura smantana se amesteca bine apoi adaugam un polonic bors fierbinte si desertam compozitia in oala. Presaram patrunjel verde deasupra . Borsul se poate servi cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare