Bors de miel

de susu in Ciorbe, 22 Iul 2011 | 5127 vizualizari

 

Stiu ca borsul de miel se face cu smantana dar mie una imi plac ciorbele cu bulion si mai putin mancarurile cu sos alb asa ca eu cam toate ciorbitele le fac cu rosii.

 

INGREDIENTE

  • Carne de miel: gat, coada, bucati de carne cu os, muschii spatelui
  • 2-3 morcovi
  • 2 albituri
  • 1 telina mica
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura leustean
  • ½ kg bors
  • 3 l apa
  • Tarhon
  • Pasta de tomate
  • Sare
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Se spala carnea, se pune cu apa rece si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 20 de minute timp in care se spumeaza. Se toaca ceapa marunt si se caleste partea alba, se adauga apoi morcovul dat prin razatoarea mica si dupa ce s-au calit se pun impreuna cu celelalte legume tocate in ciorba . Dupa 10 minute se adauga si ceapa verde. Cand legumele si carnea sunt fierte se aduga pasta de tomate dizolvata in zeama de ciorba si se mai lasa 10-15 min la fiert. Se pune borsul dat in clocot separat si se amesteca galbenusurile cu smantana. Se adauga treptat din zeama peste smantana ca sa ajunga la aceeasi temperatura si sa nu se taie. Se opreste focul, se pune smantana in oala, leustean si tarhon dupa care se acopera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]