Bors de legume cu smantana

de Rocsi in Ciorbe, 27 Iun 2014 | 6012 vizualizari

 

Vreau sa va demenesc cu un bors plin de legume proaspete, dres cu putina smantana si parfumat cu verdeturi. Ce ziceti, vreti o portie??? :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 linguri zarzavat
  • 300 gr pastai galbene subtiri
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • bors
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 6-7 linguri smantana de tara
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu smantana:

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc.

Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele.

Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi.

Indepartam capetele la pastai, apoi le rupem in doua sau in trei, iar rosiile le tocam.

Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem ceapa verde si uscata, zarzavatul, morcovul si rosiile decojite.

Punem 2-3 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.

Turnam circa 4-5 litri de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam cartofii, ardeiul galben si pasta de gogosari cu kapia.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba circa 15 minute, punem pastaile si 2-3 crengute de patrunjel verde, mararul verde, tocate marunt.

Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Gustam din legume si cand sunt patrunse, punem bors, fierbinte, dupa gust.

Amestecam, lasam sa dea cateva clocote apoi incorporam smantana.

Mai lasam sa fiarba 1 minut si tragem ciorba de pe foc.

Deasupra punem restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate.

Acoperim cu capacul pentru 10 minute pentru ca ciorba sa ia din aromele verdeturilor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

29.06.2014, 21:41

Multumesc Laura ..Prietenul vrea acum sa ii fac o ciorba dar sa pun si mai multe pastai, cat mai multe )

Panacris 1

19.06.2015, 08:03

Rocsi 1

21.06.2015, 12:33

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu inimi de pui si menta