Am luat de la mama un picior de porc afumat si o parte din el am lasat-o pentru piftie, iar din restul am facut aceasta ciorba minunata cu multe legume si acrita cu bors.
Pregatim intai ciolanul care fiind de la tara necesita mai multa fierbere decat cel din comert.
Punem ciolanul la fiert in apa calda cat sa-l acopere si-l lasam sa fiarba pana da in 2-3 clocote, dupa care scurgem apa, il clatim bine si il punem din nou la fiert in 3 l de apa.
Acoperim vasul si-l lasam la foc mare pana atige punctul de fierbere, apoi inlaturam spuma formata si micsoram intensitatea focului pana la mediu.
Lasam ciolanul sa fiarba pana cand se patrunde soriciul, la mine a durat cam o ora.
Curatam si tocam legumele cubulete.
Cand se patrunde soriciul ciolanului, adaugam ceapa, telina si morcovul, iar dupa 10 minute adaugam varza.
Fasolea verde si ardeiul, fiind de la congelator se vor toca marunt direct inghetate si se adauga in ciorba mai tarziu fata de restul legumelor.
Cand toate legumele sunt bine patrunse, adaugam borsul, frunzele si lujerii de telina tocate.
Mai lasam la foc aproximativ 15 minute, timp in care potrivim de sare, gustam zeama pentru ca si ciolanul si borsul sunt sarate, dupa care stingem focul si adaugam un ou batut si diluat cu zeama de la ciorba si patrunjelul tocat.
Este foarte buna, cu gust de afumatura si multe arome de la legume!