Bors de fasole cu zeama de varza

de ianculubita in Ciorbe, 16 Mar 2012 | 6765 vizualizari

 

Cu aceasta reteta iar mi-am adus aminte de familia mea,iar va plictisesc probabil. Nu stiu de ce atunci cand trec prin greutati,am nevoie sa fug si sa pun capul pe umarul mamei,sa-mi aline durerea sau suferinta sau de ce nu,chiar sa ma certe;voi sunteti tinere,inca nu stiti acest sentiment!!!! in aceste 3luni de zile,i-am simtit lipsa cel mai mult,asta fiind motivul pentru care am gasit refugiul in bucatarie,singura cu gandurile mele si cu oalele mele;gata trec la reteta. Originalul acestei retete se afla in Moldova de peste Prut,a adus-o tatal meu cand a fost in "concentrare"
Ei acum urmeaza si o parte hazlie;de cate ori punea mama sa faca fasole prajita(acum se spune iahnie),tata pur si simplu fura din fasole dupa ce era fiarta si-si facea el borsul lui;cand auzeam voci prin bucatarie,spuneam:gata a reusit!!!iar acum urma distractia,ii placea foarte mult sa gateasca,chiar daca mama nici nu vroia sa auda;taia 2cepe in sferturi si le arunca in oala,taia marunt un miez de varza murata,1ardei iute uscat,punea o cana cu apa sa fiarba ceapa si varza,la urma aducea o oala cu zeama de varza(moare cum spunea el),o crenguta de cimbru,daca i se parea prea subtire,arunca si cateva paste,il mai condimenta daca era nevoie,facea mamaliga si manca de ti se facea o pofta de mureai daca stateai langa el;eu,pentru ca mi-a placut mereu acest bors,l-am cosmetizat putin.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 miez de varza murata
  • aproximativ 1l de zeama de varza
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri bulion
  • 1 crenguta de cimbru
  • marar,patrunjel,leustean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole cu zeama de varza:

Fasolea spalata o pun la fiert,dupa 30-40min o scurg,o clatesc cu apa rece,o pun din nou la fiert in apa calda iar cand incepe sa clocoteasca adaug zarzavatul taiat marunt si las sa fiarba incet cu capac 1h;in acest timp,in ulei calesc varza taiata suvite,adaug bulionul,putina apa sa mai fiarba varza daca e nevoie,rastorn fasolea,adaug verdeata (de la congelator),crenguta de cimbru si la urma zeama de varza;mai potrivesc de gust apoi ma pun pe mancat cu ceapa sau praz;sa stiti ca am pus si eu cateva paste pentru ca am avut putina fasole si niste "clienti"abia asteptau sa-l termin(vecina de langa mine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

deyutzky 1

17.03.2012, 01:03

mie-mi place mult moarea (zeama de varza)si tot ce inseamna muraturi ) ...n-am incercat pana acum si in borsulet...voi testa si asa foarte bine arata si la gust cred ca nici nu se mai pune problema la cat de bun trebuie sa fie si ca sa te mai inveselesc putin iti ofer un buchet de

mamaieelena 1

17.03.2012, 01:23

bunaaa

gaby_gabytza 1

17.03.2012, 08:02

Bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole, cu urzici, legume si leustean