Reteta am vazut-o la Pana Cris si mi s-a parut interesant amestecul de condimente. Aroma fina a acestora ii confera un gust deosebit!
Taiem carnea in cubulete potrivite, o spalam in multa apa rece si apoi o punem la fiert in cei 5-6 litri de apa, la foc potrivit. Periodic adunam spuma formata.
Curatam legumele si le taiem marunt sau in cuburi/rondele.
Rosiile le decojim si le zdrobim sau le trecem prin razatoare.
Adaugam legumele peste carnea bine patrunsa si le fierbem impreuna pentru 20 de minute aproximativ (sau atat cat cartofii sa fie moi/fierti bine).
Coloram cu rosiile zdrobite (daca mai este necesar se poate adauga o lingurita de bulion), acrim cu bors si condimentam dupa gust cu sare, piper si chilli.
Cand ciorba isi reia fierberea adaugam si taieteii uscati.
Oprim focul dupa 4-5 minute, adaugam foile de dafin si cimbrul uscat, iar restul verdeturilor (patrunjel, leustean, telina, busuioc) le tocam marunt si le presaram peste ciorba.
Se serveste calda, optional cu ardei iute si smantana. Pofta buna!
1
Puteti alege sa rumeneti carnea, caliti legumele si abia apoi adaugati apa pentru fierbere. Ulterior pasii raman aceiasi.
2
Cantitatea de apa folosita nu trebuie sa va sperie :) Va scadea foarte mult la fiert.
3
Fierbeti ciorba la foc potrivit, in caz contrar va iesi tulbure.
4
Obisnuiam ca atunci cand fierbeam carnea sa schimb apa, pentru ca isi lasa prea multe resturi. Dar asta ii lua din gust. Acum, doar adun spuma bine bine, iar daca totusi este nevoie, strecor supa.
5
Nu faceti exces de condimente, in special de dafin, ii va conferi un gust puternic neplacut.