Bomboane din dovleac

de anca_rm in Dulciuri, 25 Noi 2016 | 3428 vizualizari

 

O modalitate de a folosi minunatul dovleac cu ingrediente naturale, sanatoase. Aceste bomboane pot fi servite si in perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 350gr dovleac copt
  • 100 gr faina migdale/cocos (pot fi fulgi de cocos)
  • 50 gr zahar cocos / miere
  • 150 gr unt de cocos (3 linguri )
  • 1 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 100 gr unt de cocos
  • 1 lingura cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din dovleac:

Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit.

Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr.  Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara .

Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena.

Luam cu lingurita si formam bomboane.

Punem bomboanele la racit in frigider si le vom orna cu o glazura.

Glazura: 100 gr unt de cocos si 1 lingura cacao.

Am incalzit untul de cocos pana cand a devenit lichid si l-am amestecat cu cacao.

 

Eu am folosit resturile de migdale ramase de la prepararea laptelui. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din dovleac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt