De ani buni am renuntat sa mai cumpar boia de ardei din piata , asta pentru ca, in primul rind, nu mai sint taranii de alta data, care garantau marfa si la care reveneai in mod constant.
Astfel, am inceput sa cultiv ardei iuti de calitate si fac in casa ori de cite ori este nevoie .
Nu intotdeauna nimeresc: anul trecut am incurcat semintele de ardei , in loc sa iasa chili a iesit ardeiul iute olandez.
Dupa ce incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si ii insirui pe sfoara, chiar daca mai sint si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti.
Cind sint foarte bine uscati, indepartez cotorul si ii macin, cu tot cu seminte, in risnita de piper(cea electrica, bineinteles) pina se face o pudra fina si aromata.
Pastrez boiaua in borcan de sticla inchis ermetic si o folosesc foarte mult la gatit, da un gust de iute placut mincarii , tocmai atit cit trebuie .