Ardei pentru umplut, la congelator

de vasimur in Conserve, 6 Oct 2019 | 19026 vizualizari

 

Există mai multe variante de a conserva pentru iarnă ardeii pentru umplut și anume: uscați, în sos de roșii, în sare, în saramură sau oțet și bineînțeles cu conservanți sau la congelator. De departe eu prefer rețeta la congelator deoarece mi se pare mai comodă, eficientă și fără conservanți sau aspirină! Dar este la latitudinea fiecăruia să aleagă metoda care i se pare mai la îndemână. Important este să alegem ardeii cât mai proaspeți și de mărimea potrivită ca să poată fi umpluți. Le scoatem cotoarele, nervurile și semințele din interior, îi spălăm bine și verificăm să nu aibă viermi.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 7 pungi (porții) a câte 6 ardei. Eu pun ardei pentru umplut în pungi mai mici, iar când este cazul, pot să folosesc două sau mai multe pungi. De obicei însă atunci când fac sarmale în varză murată, scot și o pungă de ardei din congelator, ardeii umpluți fiind preferații soției!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 kg de ardei gras (eu am avut 42 de bucăți)
  • 4-5 l de apă
  • 2-3 linguri de sare mare neiodată
  • 7-8 pungi pentru congelat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei pentru umplut, la congelator:

Punem apa la fiert, împreună cu sarea. Între timp spălăm bine ardeii, tăiem un căpăcel în partea cu codița, scoatem cotorul și curățăm bine de nervuri și semințe. Verificăm să nu aibă viermi, lucru foarte posibil să se întâmple. Când apa dă în clocot opărim ardeii, nu mai mult de 4-5 minute, doar cât să se inmoaie puțin! Ne ajutăm de o paletă din aceea pentru îndepărtarea spumei, ca să scufundăm ardeii în apa sărată clocotită, ca să se inmoaie uniform. Scoatem ardeii, îi punem la scurs într-o tavă, cu partea în care am făcut căpăcelul în jos și îi lăsăm să se răcorească. Când s-au răcit, punem ardeii unul în altul (fără să-i strivim!), în pungi din care scoatem pe cât posibil aerul (dacă avem posibilitatea putem să le vidăm!), le sigilăm, după care le punem în congelator. Astfel putem păstra ardeii pentru umplut chiar și un an!

Spor la treabă!

TIPS-URI

1

Alegeți ardeii cât mai proaspeți și de mărimea potrivită ca să poată fi umpluți.

2

Opăriți ardeii, nu mai mult de 4-5 minute, doar cât să se inmoaie puțin!

3

Scurgeți bine ardeii și lăsați-i să se răcorească bine înainte să-i puneți în pungi, la congelator.

4

Dacă aveți posibilitatea, vidați pungile pentru ca să ocupe cât mai puțin loc în congelator!

5

Puteți păstra ardeii pentru umplut, la congelator, chiar și un an!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei pentru umplut, la congelator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (11)

vasimur 1

06.10.2019, 21:03

Eu pun în fiecare an și asta ca să-i fac pe plac soției! Ei îi plac foarte mult ardeii umpluți! Mie îmi plac mai mult sarmalele în varză murată!

Panacris 1

06.10.2019, 21:40

Am pus și eu ani la rând! Dar ocupau tare mult loc , așa că am renunțat. Dar ideea cu ei vidați, chiar mă fac curioasă!

dantes 1

09.10.2019, 14:57

Buna idee

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei copt la borcan