Bocconotti sunt delicatese specifice bucatariei italiene, din regiunea Abruzzo.
Cuvantul " bocconotto" chair inseamna " delicatesa "
Mixam ouale cu zaharul si untul. Adaugam esenta de vanilie ,sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la dospit timp de 20-30 min.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 2-3 mm .Decupam forme rotunde. Formam sandwich-uri din doua bucati rotunde de aluat , in mijloc cu cate o bucata de ciocolata sau cu cate o lingurita de gem acrisor. Presam bine marginile sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina. Asezam fursecurile si dam tava la cuptorul ,deja incins, pentru 20-25 minute.
Cat sunt calde ,le pudram cu zahar.