Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci

de Cris2711 in Dulciuri, 28 Sep 2013 | 8054 vizualizari

 

Este reteta Dianei K,care a fost zilele acestea dintre cele mai citite.Miroase in casa atat de ademenitor:DSunt atat de pufoase,branzoici delicioase;;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 550 gr. faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 5 linguri zahar
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • drojdie uscata 7 gr. sau un cub drojdie proaspata
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 400 gr. branza de vaci proaspata
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • putin Rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci:

Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa.

Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de ulei,zaharul ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca bine.

Intr-un castron mare se pune faina(550 gr.),untul si se amesteca cate putin din compozitia de drojdie,pana se incorporeaza toata,apoi se adauga si compozitia de ou cu ulei si zahar.

Se framanta bine si se acopera cu un prosop curat.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele de umplutura.

Dupa circa 2 ore se imparte aluatul in doua si se intinde,vezi foto.

Se taie in bucati,vezi foto.

Se pune peste bucati umplutura,nu foarte multa,apoi se fac boccelute ,care se intorc pe tava .

Pe tava se mai lasa circa 15 minute asa.

Se ung cu compozitia de galbenus de ou,lapte si zahar.

Cuptorul se incalzeste la 175°.

Dupa 15 minute, se dau la cuptor pentru circa 30 de minute ,pana devin aurii.

Se servesc calde dar si reci!

TIPS-URI

1

Eu am facut aluatul foarte usor,am amestecat cu grija toate ingredientele de mai sus cu faina,aluatul devine foarte elastic si usor de intins.

2

In crema de branza se pot adauga si stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu branza dulce si visine