Este reteta Dianei K,care a fost zilele acestea dintre cele mai citite.Miroase in casa atat de ademenitor:DSunt atat de pufoase,branzoici delicioase;;)
Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa.
Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de ulei,zaharul ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca bine.
Intr-un castron mare se pune faina(550 gr.),untul si se amesteca cate putin din compozitia de drojdie,pana se incorporeaza toata,apoi se adauga si compozitia de ou cu ulei si zahar.
Se framanta bine si se acopera cu un prosop curat.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele de umplutura.
Dupa circa 2 ore se imparte aluatul in doua si se intinde,vezi foto.
Se taie in bucati,vezi foto.
Se pune peste bucati umplutura,nu foarte multa,apoi se fac boccelute ,care se intorc pe tava .
Pe tava se mai lasa circa 15 minute asa.
Se ung cu compozitia de galbenus de ou,lapte si zahar.
Cuptorul se incalzeste la 175°.
Dupa 15 minute, se dau la cuptor pentru circa 30 de minute ,pana devin aurii.
Se servesc calde dar si reci!
1
Eu am facut aluatul foarte usor,am amestecat cu grija toate ingredientele de mai sus cu faina,aluatul devine foarte elastic si usor de intins.
2
In crema de branza se pot adauga si stafide.