Blatul meu pentru tort

de ela in Torturi, 14 Feb 2014 | 13028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua marimea M(nu este obligatoriu)
  • 90 gr zahar brun
  • 90 gr zahar alb
  • 180 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic zahar vanilar(cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
  • 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blatul meu pentru tort:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa,praful de budinca ,amidonul(cernem totul de doua ori) si praful de copt,apoi se adauga restul de compozitie din albus batut,amestecand usor de jos in sus.
Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20cm,tapetata cu hartie de copt si se coace  35-40minute,dupa care se scoate si se lasa la racit,se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti.

TIPS-URI

1

praful de budinca face blatul pufos,am descoperit asta de curand -albusurile trebuie mixate cateva minute dupa fiecare lingura de zahar adaugat(ce bun este mixerul planetar in cazul acesta) -faina,cacaoa,praful de copt si praful de cacao trebuie amestecate si cernute cel putin o data -dupa ce oprim focul,lasam blatul in cuptorul cu usa deschisa pe jumatate inca 10minute(asa blatul nu se lasa),apoi il scoatem si il lasam pe aragazul cald cateva minute -blatul se taie cel mai bine a doua zi -am facut blatul si in forma de 26cm,dar ouale eram marimea L

Daca ti-a placut reteta noastra "Blatul meu pentru tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

bluesky 1

27.02.2014, 10:15

compozitia este pt o tava cu diametru 20 ?...mi se pare prea mica tava, sau am inteles gresit!
Blatul arata SUPER !!

ela 1

27.02.2014, 11:11

este pentru tava de 20cm,ai inteles bine,iese foarte inalt.Poti sa folosesti si o tava mai mare,dar nu va mai iesi asa inalt,Eu am facut tortul de aici:http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-nuca-de-cocos-55448.html cu blatul acesta

JulyCris 1

08.03.2014, 15:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Revedere