Blanc de lamaie cu afine

de Sidy in Prajituri, 17 Iul 2011 | 3393 vizualizari

 

Pentru ca toata lumea m-a inebunit cu prajitura Noire iar lilik m-a salvat ca a facut-o fara ciocolata cu cacao...uite-ma pusa pe treaba, cu niste afine linga mine...
Lilik multumesc tare , tare mult...m-ai scapat de caldura cuptorului...

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 240 g biscuiti Petit Beurre
  • 150 g unt
Pentru crema:
  • 330 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • 375 ml frisca lichida
  • zeama de la o lamaie mare
  • 110 g unt
  • 20 g gelatina praf
  • 200 g afine
  • 80 g zahar
Pentru glazura:
  • 75 ml frisca lichida
  • 75 g ciocolata alba
  • coaja rasa de la o lamaie
Pentru decor:
  • 30 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blanc de lamaie cu afine:

Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca...

Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin.

Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii.

Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam cu lingura si dam la frigider sa se intareasca.

Intre timp preparam crema: ciocolata rupta in bucatele , impreuna cu laptele o dam la foc foarte mic sa se topeasca.Cand este gata topita ciocolata , luam de pe foc si adaugam gelatina cat inca este calda ciocolata. Amestecam si lasam asa vreo 10 minute.Punem apoi din nou pe foc( 2-3 minute), invartind mereu si avand grija sa nu dea in clocot.

Lasam deoparte sa se raceasca complet.

Afinele le amestecam intr-un bol cu zaharul pina cand acesta se topeste.

Cand scoatem blatul de biscuiti de la frigider punem deasupra afinele cu zaharul(punem si zeama lasata).

Mixam bine untul apoi adaugam zeama de lamaie

Batem bine frisca pina se intareste apoi o amestecam incet cu ciocolata racita si cu untul.

Punem compozitia peste biscuiti si dam prajitura la rece pina a doua zi.

Scoatem a doua zi din forma prajitura rasturnand-o cu biscuitii in sus pe un platou si indepartam folia.

Preparam glazura: ciocolata bucatele impreuna cu frisca le punem pe foc mic mic sa se topeasca. Adaugam coaja de lamaie, amestecam apoi o lasam sa se raceasca.

O turnam peste prajitura si o dam la rece sa se intareasca glazura.

Dupa ce s-a intarit putem felia prajitura si o servim asa cum este sau cu un glob de inghetata alaturi.

Un desert delicios , dar mai ales racoros in aceste zile toride.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Peste glazura se poate presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blanc de lamaie cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sidy 1

18.07.2011, 07:14

Ma bucur ca va place dragele mele....
Eu sunt fan afine si de abia au aparut pe piata dar la pret aproape triplu ca anul trecut.....
Cred ca nu prea s-au facut....
Va tzuc cu drag pe fiecare

LicutaMarin 1

18.07.2011, 13:58

Yummy!!!

lilik 1

26.07.2011, 16:16

ce deliciuuuuu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac