Black Forest Cheesecake

de Criss in Prajituri, 29 Iul 2014 | 6614 vizualizari

 

Cheesecake-ul fara coacere este un desert perfect mai ales vara cand fugim de cuptor.
De aceasta data l-am facut cu visine si ciocolata. O combinatie foarte reusita zic eu. Dar la fel a zis si Alex, care n-a mai avut rabdare si m-a pus sa-l tai, desi ar mai fi trebuit sa stea vreo doua ore in frigider. :D

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -300 g biscuiti
  • -100 g zahar pudra
  • -150 g unt
  • -esenta de migdale
  • Ganache de ciocolata:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
  • Crema de branza:
  • -300 g branza de vaci cremoasa
  • -200 g smantana 25% grasime
  • -350 ml frisca Meggle
  • -220 g zahar pudra
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -1 pliculet gelatina hidratata in putin lapte
  • Jeleu de visine:
  • -500 g visine
  • -1 budinca vanilie
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Black Forest Cheesecake:

Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect. Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-un vas pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, se amesteca pana devine o crema omogena, apoi se toarna peste crusta de biscuiti. Se pune tava in frigider 30 minute pana se intareste ciocolata.

Branza se lasa la scurs daca e apoasa. Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. 

Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.

Peste blatul de biscuiti punem ganache de ciocolata, apoi jumatate din crema de branza, jeleul de visine, restul de crema de branza si deasupra turnam glazura de ciocolata, care e de fapt tot un ganache simplu. Ornam dupa imaginatie. Eu am pastrat putin jeleu de visine si l-am pus pe mijloc, iar de jur imprejur am spritat putina frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Black Forest Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy