Biscuiti umpluti cu ciocolata

de Giana in Dulciuri, 5 Noi 2013 | 6935 vizualizari

 

Am facut acesti biscuiti in mare graba de aceea aspectul lor nu este prea comercial. Insa va asigur ca au un gust satisfacator.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 600 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 120 g ciocolata de menaj
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti umpluti cu ciocolata:

Incalzim frisca lichida, adaugam ciocolata taiata in cubulete mici si amestecam pana se topeste. Dupa ce s-a omogenizat crema de ciocolata o introducem in frigider si o lasam sa se raceasca pana se intareste. Daca sta crema in frigider 3-4 ore ne va fi mai usor sa umplem biscuitii cu ea.

Pentru aluat untul trebuie sa fie moale. Mixam untul cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam galbenusul de ou si mixam in continuare. La sfarsit adaugam zaharul vanilat, 400 g de faina si framantam. Cele 200 g de faina ramase le adaugam treptat in functie de cata faina avem nevoie. Aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios, daca mai este nevoie mai putem adauga faina pana il aducem la consistenta potrivita. Invelim aluatul cu folie de plastic si il bagam la frigider pentru 30 de minute.

Dupa ce scoatem aluatul din frigider, facem bilute le scobim cu ajutorul degetelor si punem in fiecare gol obtinut cate o lingurita de ciocolata. Lipim marginile si inchidem bine bilutele ca sa nu curga ciocolata cand introducem biscuitii in cuptor. Aici eu m-am grabit putin si nu am avut rabdare sa-i impaturesc cum trebuia de aceea la unii biscuiti le-a curs putin din ciocolata.

Asezam biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade C. Biscuitii vor fi gata in aproximativ 20 de minute. Insa e bine sa-i verificati, cand devin rozalii dedesubt puteti sa-i scoateti din cuptor.

Se pudreaza cu zahar pudra si sunt gata sa fie mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti umpluti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane cu lapte condensat