Mere şi caramel- o combinație ce nu poate să dea greș. Și dacă invităm și o brânză cremoasă cum este Brie, succesul este garantat.
Nu am inclus reteta pentru clătite pentru că fiecare are reţeta proprie.
Primul pas, caramelizarea mărului. Acesta se taie cuburi mici şi se aşează într-o tigaie în care am topit deja untul. Se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se gătesc la foc mic 15 minute, apoi se lasă la răcit.
Pentru sosul de caramel, se topeşte zahărul la foc mare până are culoarea chihlimbarului. Se adaugă untul, se amestecă cu telul, se adaugă şi smântana şi se amestecă până devine un sos fin. Se lasă la răcit.
În centrul unei clătite, se aşează o bucată mică de brânză, peste se adaugă o linguriţă de măr caramelizat şi sosul de caramel sărat. Se leagă clătita la centru cu tulpini de mentă.
Se pot servi imediat sau se pot introduce în cuptor la 160 de grade pentru 8-10 minute.
1
Dacă nu aveţi la dispoziţie unt sărat, puteţi adăuga în sos sare roz de Himalaya.