Biscuiti fragezi pentru micul dejun

de mickyapostu in Prajituri, 16 Feb 2012 | 10800 vizualizari

 

Va propun niste biscuiti foarte fragezi, simpli si gustosi,numai buni pentru micul dejun sau pentru o gustare cand te apuca asa o pofta!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 lingurite si jumatate praf de copt
  • un praf de sare
  • 70 g unt
  • 250 ml lapte batut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi pentru micul dejun:

Amestecati faina, sarea si praful de copt impreuna cu untul rece taiat cubulete pana obtineti un aluat faramicios. Adaugati apoi laptele si amestecati usor. Aluatul nu trebuie lucrat prea mult, nu este nici o problema daca nu este foarte omogen.  

Intindeti aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, apoi pliati-l in trei ca si cum ati inchide o scrisoare. Intindeti-l din nou si repetati operatiunea de vreo 2-3 ori. Incercati sa nu adaugati prea multa faina.

Intindeti aluatul si decupati cercuri cu un pahar, nu prea subtiri. Eu le-am subtiat prea mult, ar fi mers mai grosute sa fie mai consistente si mai pufoase. Ungeti cu lapte apoi puneti biscuitii in tava si coaceti timp de 12-15 minute la foc potrivit. Nu uitati sa incalziti cuptorul inainte. Serviti calzi cu unt si dulceata dimineata sau seara impreuna cu un pahar de lapte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]