Biscuiti fragezi, cu fulgi de ovaz

de Ina in Dulciuri, 12 Oct 2014 | 5807 vizualizari

 

Acesti biscuiti i-am vazut prima data la scumpicioasa noastra , Laura , care i-a laudat asa de mult , incat m-a si convins sa-i incerc.
Sunt extrem de fragezi si de gustosi! :X
Multumesc, Laura ! :-* Gand bun catre tine! >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 6 linguri zahar
  • 300 g fulgi ovaz
  • 100 g faina
  • 150 g stafide de Corint
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • extract de vanilie
  • 1 lingura cu scortisoara
  • 1 plic cu praf copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi, cu fulgi de ovaz:

Topim untul usor, adaugam zaharul si mixam pana la omogenizare completa .  

Adaugam ouale batute si amestecam . Presaram scortiosara, adaugam extractul de vanilie , dupa care adaugam fulgii de ovaz, nuca de cocos, stafidele si mixam usor. La sfarsit  adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam . 

Pregatim o tava captusita cu hartie de copt , in care vom  asaza biscuiti rotunzi formati cu mana umeda. Se pot face si sub forma de baton , in functie de preferinte.

Se coc in cuptor, la foc mic, cca. 15 minute.

Dupa ce s-au rumenit pe margini , se scot din cuptor si se lasa la racit.

Sunt extrem de fragezi si gustosi!

TIPS-URI

1

Se pot face diverse combinatii de umplutura: ciocolata, diverse seminte , fructe uscate, etc.

2

Din cantitatile prezentate ies 4 tavi cu biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi, cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

12.10.2014, 21:05

Ce buni sunt!

Consuela ArtemisIspas 1

07.02.2018, 18:20

Super deliciosi !! eu i-am făcut cu faina integrala, scorțișoară și ceva nuca pisata...belea de buni..așa că sigur o sa repet...

Ina 1

07.02.2018, 19:01

Multumesc, Consuela! Ma bucur ca-ti plac

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi de sampanie