Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun

de Oana in Dulciuri, 22 Dec 2011 | 4780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g martipan
  • 150 g unt 
  • un ou
  • 250 g faina
  • 50 g migdale macinate fin
  • 70 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • o lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun:

Masa de martipan se taie bucatele si se amesteca cu oul, framantand putin pana se inmoaie. Se adauga apoi faina, migdalele, zaharul, sarea si untul din frigider taiat bucatele.Se framanata bine ingredientele pana se obtine un aluat omogen si moale. Se mai presara cate un praf de faina sa nu se lipeasca de maini. Se imparte aluatul in doua. Intr-una din bucati se adauga laptele si cacao si se framanta bine. Se imbraca cele doua bile de aluat in folie de plastic si se lasa la frigider 30 de minute. Pe doua hartii de copt se intind cele doua foi de aluat. Peste cea de cacao se pune foaia alba. Se ruleaza apoi in forma de sul, pe lungime, cu ajutorul foliei si se pune iar la frigider, in folie, 30 de minute.

Se taie rondele de aluat de 0,5 cm cu ajutorul unui cutit bine ascutit si presarat cu faina. Se aseaza biscuitii in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptor 15 minute, la foc mediu. Se lasa la racit si se tin in cutie cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]