Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun

de Oana in Dulciuri, 22 Dec 2011 | 4081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g martipan
  • 150 g unt 
  • un ou
  • 250 g faina
  • 50 g migdale macinate fin
  • 70 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • o lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun:

Masa de martipan se taie bucatele si se amesteca cu oul, framantand putin pana se inmoaie. Se adauga apoi faina, migdalele, zaharul, sarea si untul din frigider taiat bucatele.Se framanata bine ingredientele pana se obtine un aluat omogen si moale. Se mai presara cate un praf de faina sa nu se lipeasca de maini. Se imparte aluatul in doua. Intr-una din bucati se adauga laptele si cacao si se framanta bine. Se imbraca cele doua bile de aluat in folie de plastic si se lasa la frigider 30 de minute. Pe doua hartii de copt se intind cele doua foi de aluat. Peste cea de cacao se pune foaia alba. Se ruleaza apoi in forma de sul, pe lungime, cu ajutorul foliei si se pune iar la frigider, in folie, 30 de minute.

Se taie rondele de aluat de 0,5 cm cu ajutorul unui cutit bine ascutit si presarat cu faina. Se aseaza biscuitii in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptor 15 minute, la foc mediu. Se lasa la racit si se tin in cutie cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)