Biscuiti cu crema de cappuccino

de alba_zori in Prajituri, 24 Oct 2012 | 6679 vizualizari

 

Biscuitii mei preferati,fragezi de se topesc in palat,i-am facut cu mare drag,cu o crema de cappuccino cu rom si putina dulceata de zmeura inauntru,putin fistic in parti si zahar pudra,se pot face si cu orice crema,cu crema de branza mascarpone sau philadelphia,crema de ciocolata,etc,eu am avut cappuccino si am profitat de ocazie,chiar sunt foarte multumita de rezultat,in partile laterale se poate pune si nuca de cocos rasa,sunt foarte buni si merita intr-adevar incercati,sper sa va placa si sa va serviti fiercare cu cate una.

 

INGREDIENTE

  • Pentru biscuiti:
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 2 linguri de lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 gr unt topit
  • Pentru crema:
  • 500 ml cappuccino
  • 3 linguri de amidon
  • putin rom
  • 3 linguri de zahar
  • Pentru ornament:
  • dulceata de zmeura
  • fistic macinat
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu crema de cappuccino:

Foarte simplu pana la urma:

1.Se pregatesc biscuitii asa: se pune intr-un bol oul proaspat cu zaharul pudra si se amesteca cu o furculita pana se dizolva, apoi se adauga si aromele vanilie si coaja de lamaie, apoi laptele, faina data prin sita, praful de copt si la urma untul. Se framanta putin si se pune la frigider 30 minute la odihnit in folie transparenta.

2. Trecut timpul se scoate din frigider si se mai framanta putin ca sa ii dam putina elasticitate, se intinde cu lemnul intre doua folii transparente si se ia o canita de cafea cu care se fac cercuri de o grosime potrivita. Se aseaza pe hartie de copt intr-o tava de cuptor si se ung cu putina apa deasupra. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute aproape cu grija.

3. Se scot biscuitii si se intorc pe dos, asa se lasa la racit.

4. Intre timp facem si crema de cappuccino in cazul meu: am pus la incalzit 500 ml cappuccino gata facut, se stie bineinteles ca se gaseste si gata sau se face acasa cu cafea lapte etc. Am pus intr-un bol amidonul cu zaharul si am amestecat, apoi am adaugat putin cate putin si cappuccino invartind bine cu o furculita ca sa nu fac cocoloase, asa pana am dizolvat tot amidonul. Am turnat inapoi in cratita pe foc si am invartit iar bine cu furculita pana s-a ingrosat si apoi am mai invartit putin ca sa se intareasca bine. Aam lasat cateva minute la racit cu folia transparenta la contact cu crema si cand am vazut ca s-a racit putin am adaugat si 2 linguri de rom pentru un gust mai decis.

5. Am umplut un poche si am asezat crema in cerc peste jumate din biscuiti,apoi am asezat cu lingurita putina dulceata de zmeura in mijloc peste crema si asa am inchis cu celelalte jumatati de biscuiti.

6.Am facut o fasie din folie argintie si am asezat-o peste jumate de biscuite si am pudrat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu crema de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piersici