Biscuiti cu caramel si ciocolata

de Bianca20 in Prajituri, 4 Aug 2014 | 3948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g. unt;
  • 100 g. zahar;
  • un praf de sare;
  • 300 g. faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • 3 linguri de lapte;
  • 250 g. nuca de cocos;
  • 500 g. caramel;
  • un praf de sare de mare;
  • 200 g. ciocolata;
Portii: 46
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu caramel si ciocolata:

Untul se mixeaza cu zaharul si cu praful de sare pana devine o crema spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste crema de unt. Se omogenizeaza toate ingredientele pana se obtine un aluat destul de moale, dar usor de manevrat. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 45-60 minute.

Nuca de cocos se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade pana prinde o culoare aurie.

Dupa ce a trecut timpul, se scoate aluatul pe blatul de lucru si se imparte in doua. Se intind cu sucitorul foi de 5 mm grosime. Se decupeaza cu doua forme rotunde de dimensiuni diferite rondele care se pun intr-o tava tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 10-12 minute la 180 de grade.

Biscuiti se lasa la racit la temperatura camerei .Ciocolata se topeste pe bain-marie si se unge cu ea fiecare baza a biscuitilor. Se dau la frigider pana ce ciocolata s-a intarit cum trebuie. 

Intre timp, caramelul se topeste si el pe bain-marie si se amesteca cu nuca de cocos. Se ung biscuiti cu aceasta compozitie si se toarna ciocolata ramasa (daca mai ramane).

TIPS-URI

1

Nu framantati foarte mult aluatul deoarece nu veti mai obtine niste biscuiti faramiciosi;

2

Nuca de cocos variaza de la caramel la caramel. Eu am folosit un caramel tare lipicios si am avut nevoie doar de 100 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]