Normal, aceste biscoturi sunt ptr Craciun, dar cum la o cafea merg numai bine, si cum copiilor le plac biscoturile, am zis ca e mai bine sa le fac eu, decat sa cumpar din comert! Asa, ca alternez diferite dulciuri ptr o cafeluta dimineata sau ptr dupa amiaza copiilor.....
Amestecam untul cu zaharul si lichiorul pana devine o compozitie pufoasa. Adaugam otetul si punem treptat faina, apoi compozitia o facem in forma de minge si o invelim in film transparent si o lasam cateva ore in frigider.
Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, cam de 1 cm grosime, si cu forma apasam pana se desprind bucatelele. Intr-o tava acoperita cu hartie ptr cuptor asezam biscoturile si le coacem la 200C in jur de 10 min pana au o culoare aramie( depinde de cuptorul fiecaruia!)
Ptr topping, topim ciocolata in bain marie dupa care o luam de pe foc si adaugam lichiorul si amestecam pana devine omogen. Ungem biscoturile cu crema si le lasam in tava ptr a se usca.
1
Eu am presat si fulgi de ciocolata pe deasupra la biscoturi.