Coronite cu gem si nuca

de Rocsi in Dulciuri, 3 Dec 2013 | 3516 vizualizari

 

Mai stiti cornurile cu mere ce vi le-am prezentat acum 1 saptamana? Ei bine asa cum v-am zis si atunci m-am indragostit de acel aluat ce se topeste in gura. Asa ca zilele astea am refolosit acea reteta de aluat, cu alta umplutura si am obtinut un desert de post foarte bun si aromat!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 400-450 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 50 ml ulei + 3-4 linguri faina

Umplutura:

  • 1 borcan mic gem de prune
  • 11-12 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie

Pentru uns:

  • 1 lingura miere
  • 1-2 linguri apa rece
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu gem si nuca:

Aluatul:
Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat.

Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid.
Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea.
Incorporam treptat faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nelipicios dar usor de lucrat.
Punem 50 ml ulei cu faina intr-un ibric, il punem  la foc potrivit pana obtinem o pasta.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi subtiri.
Ungem fiecare foaie cu pasta din ulei si faina, le rulam, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura:
Gemul il amestecam cu nuca macinata, coaja rasa de lamaie, esenta de rom pana obtinem o pasta.

Dupa ce aluatul a stat la frigider, desfacem fiecare sul si le ungem cu umplutura.

Rulam bine, unim capetele dandu-le forma de cerc.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam coronitele.
Cu un cutit le crestam putin, apoi facem un amestec din miere cu putina apa, iar cu un penson le ungem.
Deasupra presaram putin mac.
Introducem tava in cuptorul incins pana coronitele devin usor aurii.

Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca apoi le acoperim cu un prosop curat de bucatarie.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

04.12.2013, 21:31

Multumesc Sebi.

Rocsi 1

04.12.2013, 21:31

Loredana multumesc

Rocsi 1

04.12.2013, 21:32

Dia multumesc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Trandafir cu mere