Bezele cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Iul 2014 | 5353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 gr. zahar tos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 gr. nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu nuca:

Prima etapa: batem albusurile spuma cu praful de sare.

Adaugam lingura cu lingura zaharul pana il incorporam pe tot.

Mixam albusurile la viteza cea mai mare a mixerului pana obtinem o spuma lucioasa, ferma. Adaugam zeama de lamaie si mixam pana se incorporeaza.

Preincalzim cuptorul la temperatura de 160 grade.

A doua etapa consta in faptul ca albusurile trebuie tratate in continuare si pe baie de aburi (eu am folosit telul, le-am batut cca 10 minute pe baie de aburi).

Dam vasul deoparte,adaugam nuca macinata, amestecam usor sa nu se lase spuma, transferam compozitia intr-un posh incapator si formam bezele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele.

Coacem bezelele la temperatura mica timp de aproape doua ore, pana se desprind usor de pe hartie. In tot acest timp usa cuptorului se lasa intredeschisa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bezele