Cred ca v-am mai povestit am o slabiciune pentru bezelele.
1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius.
2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul.
4. Adauga zaharul in 5 transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand acesta este complet dizolvat, iar albusurile devin lucioase si formeaza creste tari. Adauga esenta si mixeaza pana la inlobarea acesteia.
5. Traseaza un cerc (20 cm diametru) pe spatele unei hartii de copt, pune hartia intr-o tava.
6. Pune compozitia intr-un pos si urmeaza conturul cercului, iar apoi umple-l. Mai pune un rand de bezea pe marginea cercului si introdu tava in cuptor (seteaza cuptorul pe ventilatie, daca ai un cuptor pe gaz coace bezeaua cu usa intre-deschisa) pentru 1h-1 h 30 min. Dupa ce s-a copt o lasi sa se raceasca.
7. Mixeaza 200 ml smantana lichida rece pana cand capata volum si consistenta, si o asezi pe bezea.
8. Topeste ciocolata impreuna cu 30g smantana lichida, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Picura ciocolata deasupra bezelei.
S-aveti pofta!
Nota: poti folosi orice fel de esenta iti este pe plac.
P.S. Nu mai stiu exact cate albusuri am avut fiindca le-am tot congelat pe parcurs.