Beignets

de Bucataria_lui_Tavi in Prajituri, 27 Mai 2010 | 13911 vizualizari

 

Beignet este un fel de gogoasa franceza. Sunt foarte populare in Franta si pot fi servite ca aperitiv, cu diverse umpluturi de fructe, legume sau chiar de carne. Reteta de Beignets cu zahar, poate reprezenta o gustare delicioasa de care va puteti bucura in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 120 g faina;
  • 2 oua
  • 160 ml apa;
  • 45 g unt;
  • 1 praf de sare;
  • 1 lingura de zahar tos;
  • 1 lingura de smantana;
  • 500 g ulei vegetal pentru prajit;
  • 1 lingura cu zahar pudra.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beignets:

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de pe foc.

Adaugati ouale, unul cate unul (nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat perfect in compozitie cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata, deci il puteti turna intr-un bol.

Puneti uleiul intr-o oala si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita aluat si puneti-l in ulei(desprindeti-l cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare. Presarati-le apoi cu zahar pudra, dupa care le puteti servi.

PREPARARE IN IMAGINI

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

Rocsi 1

27.05.2010, 19:25

super bune...

Sylvia 1

27.05.2010, 21:39

Bravo Tavi, excelenta reteta imi place tare !

ela 1

31.05.2010, 15:37

cum de am scapat gogosile astea cred ca din cauza soarelui?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu gaura